תכנון גינות

דואגים להביא את טוסקנה אליכם לגינה
נגן וידאו אודות הקמת גינות - סרטון שדות

כנסו לסרטון לראות תמונות מהפרויקטים שלנו

"שדות" – מומחים בתכנון גינות

לחברת שדות נסיון של מעל 25 שנה בעיצוב ותכנון גינות לבתים פרטיים וכן למגזר העסקי (גני אירועים וכדומה).

שדות מתמחה בתכנון ועיצוב בסגנון ים תיכוני עם שילוב סיגנונות נוספים כגון גינון יפני, אנגלי ספרדי ועוד, אנו שמים דגש להתאמה מדויקת ואישית לכל לקוח ומייחסים משמעות רבה לשילוב בין פנים הבית לטבע שמחוץ לבית תוך כדי הקפדה וחשיבה על גינות עם אחזקה נמוכה ומשתבחות עם הזמן.

המלצות מהלב

מה מספרים עלינו?

לזאב והצוות, רק לומר הרבה תודה. אנחנו מאוד נהנים מהגינה. החיבור לנוף ולבית הכל ביחד מרגיש כמו לחיות בשמורת טבע. ובלילה התאורה יוצרת אווירה מדהימה. לכל מי שמחפש איכות ברמה הכי גבוהה ושירות אישי ונעים אני ממליץ בחום!

זאב יקר, אנו מעוניינים להודות לך מעומק הלב, על הגינה המדהימה שהקמת עבורנו.
החל משלב התכנון שנעשה במקצועיות רבה והפגנת ידע מרשימה, תוך שילוב עשרות צמחים, ועצים, תשומת הלב לפרטים, התאמת הצמחייה והנוף לטעמנו האישי, והמשך בשלב ההקמה והביצוע המקצועי, תוך עמידה ראויה להערכה בזמנים שסיכמנו.
כפי שהבטחת, הגינה התייצבה בסטנדרט גבוה, גורפת מחמאות, והתפתחה בדיוק רב, ובהתאמה לציפיות שהצבנו.
כמו כן ברצוננו להודות לך על המסירות בה אתה והצוות שלך מתחזקים את הגינה, תוך הפגנת ידע מעמיק ומקצועיות, כיצד לגרום לגינה היפה לשגשג ולפרוח. תודה רבה

אני מבקש להמליץ על זאב דיאמנט לתכנון והקמת גינות. בהקמת הגינה שלי, בשוהם, גיליתי שמעבר להיותו מקצוען בעל שליטה מוחלטת בכל רזי המקצוע, זאב הוא אדם ממש מדהים עם נשמה גדולה ואהבה אינסופית שאותן הוא מכניס לגינה ,והתוצאה היא כיף גדול. זאב משקיע מחשבה וזמן רב בתכנון ולא מתפשר על דבר. יש לו סבלנות רבה והייתה לי חוויה אישית מיוחדת לעבוד מולו. תודה על הכל זאב.

הגינה מרהיבה ביופיה. ואין יום שאני לא מודה בליבי שפגשנו אותך. הכל פורח ומלבלב וממלא את הלב כל יום מחדש. תודה!

זאב מקצוען אמיתי, מומחה לגינות וזאת בנוסף להיותו "מענטש" ואיש נעים מאוד. צוות שדות - זאב ואושרי הגשימו עבורי את כל חלומותיי בגינה שיצרו. עברה חצי שנה והגינה משגעת ופורחת. ממליצה בחום.

תודה רבה על התהליך, התכנון, הביצוע המוקפד, על אושרי הנעים והמקצועי. שיחקתם אותה, אנחנו שמחים מאוד מהתוצאה! תודה!

הפעם מגשימים את החלום!

לקביעת פגישת ייעוץ השאירו פרטים או
התקשרו עכשיו 072-395-0748

תכנון גינות - עבודות אחרונות

נגן וידאו אודות תכנון גינות - למה זה כל כך חשוב

תכנון גינות - למה זה כל כך חשוב?

עיצוב גינה פרטית היא חלק מתהליך העיצוב הכולל של הבית. גינה נעימה ומעוצבת היא למעשה "הריאה הירוקה" של הבית המאפשרת לדייריו לנשום את הטבע מקרוב.

תכנון נכון של הגינה עם הסתכלות קדימה שלוקח בחשבון את כל הרצונות בשילוב פרמטרים חיצוניים כגון: כיווני השמש, כיווני האוויר, צמחיה מתאימה לקרקע ולאזור האקלימי ימנע פשרות וטעויות עתידיות ועשוי לחסוך לכם הרבה מאוד עלויות.

הנה כמה שיקולים חשובים שכדאי להתייחס אליהם בשלב התכנון

מה ההבדל בין עיצוב גינות לתכנון גינות

נגן וידאו אודות מה ההבדל בין עיצוב גינות לתכנון גינות -שדות גינון

עולם שלם של תכנון גינות - דגשים חשובים

נגן וידאו אודות תכנון גינות - זאב -שדות גינון

איך לקוח יכול להתרשם מהגינה עוד בשלבי התכנון

נגן וידאו אודות איך לקוח יכול להתרשם מגינה עוד בשלבי התכנון שדות גינון

תכנון גינות - השיקולים העיקריים

1. ייעוד הגינה – לאיזו מטרה תשמש אותנו הגינה? האם הייעוד של הגינה הוא רק ליופי? האם חשובים לנו מרחבים פתוחים ומקום משחק לילדים? גינה כגן ירק? ואיך לחלק את השטח בין נוי לפינות ישיבה?

2. התאמת הגינה למבנה השטח ולמיקומו – מבנה הקרקע: סלעי, עמוק, פינות מוצלות, מוארות ועוד. בהתאם למבנה ניתן למקום את האלמנטים השונים בגינה כגון: מסלעות, שבילים, בריכת נוי, פינת ישיבה, פרגולה דק או מתקני שעשועים לילדים.

3. מידת החשיפה לאור השמש – בגינה החשופה מרבית שעות היום לשמש כדאי לשתול עצים ודשא. אם הגינה מוצלת יותר ניתן לשתול פרחים הרגישים יותר לאור השמש. במקרה של חשיפה חלקית לשמש יש להתאים את הצמחים והפרחים ואף מומלץ לשתול שיחים. 

תכנון מסלעות ומפלסים כחלק מתהליך תכנון גינות - שדות
נגן וידאו אודות תכנון גינות מטעם שדות גינון

4. מה מידת ההשקעה שלכם בתחזוקה? מי שהפניות שלו בטיפול לגינה נמוכה ולא מעוניין להעסיק איש מקצוע, צריך לבחור מראש באפשרויות כגון: מיקום טפטפות עוד בשלב התכנון, קביעת מערכת השקיה אוטומטית, דשא סינטטי, צמחים המתאימים לאופי הגינה והדורשים פחות התעסקות יומיומית בטיפוח ובגיזום שלהם. 

5. נסו לדמיין כיצד תיראה הגינה בעוד 5 שנים מהיום? התאימו את הצמחייה כך שתשרוד לטווח הארוך הן בהיבט ההתאמה לשטח ולתנאי המקום והן בהיבט ההרמוני: צמחים שיצרו שילוב נעים לעין בצבעוניות ובצורניות.

6. התאמה לסגנון עיצוב הבית – גם בתכנון הגינה מעורב הטעם האישי. בדומה לעיצוב שבחרתם לבית, זה יהיה הקו העיצובי גם של הגינה. אם הבית מעוצב בצורה מוקפדת ומודרנית, כפי הנראה תהיינה לכך השפעות על תכנון הגינה: שבילים ברורים, ערוגות מסודרות, מראה נקי המתקבל על ידי חיפויי קרקע באמצעות חלוקי נחל, טוף או אבנים.

כלים מקצועיים לתכנון גינה

תכנון השטח מתבצע באמצעות הדמיה תלת מימדית שתמחיש לכם כיצד תיראה הגינה עם כל האילוצים הקיימים. בשלב זה, ניתן לבצע את כל השינויים לפני שעוברים לביצוע. בשילוב כלים חדשניים ההדמיה תסייע לכם למקם את האלמנטים השונים: פינות ישיבה, דק, בריכת שחיה, סלעים ועוד.

קיימים היום כלים חדשניים המבצעים בדיקות לקרקע ומסייעים בבחירה היכן לשתול עצים וצמחים שונים והיכן למקם בריכת שחייה או בריכת נוי.

ניתן להיעזר בשלב ההדמיה והתכנון במתכנן גינות מקצועי, שיחסוך לכם הרבה זמן וטעויות מיותרות ויעזור לכם להפוך את הרצונות והחלומות שלכם לגינה שתשמור על יופי ומראה עיצובי גם לטווח הארוך, תהיה קלה לתחזוקה וחסכונית בעלויות.

3 טיפים שיעזרו לכם לבחור את מתכנן הגינה שלכם:

1. כשאתם פונים לקבל המלצות, חפשו לקוחות עם גינות דומות לגינה שלכם במאפיינים, בצרכים ובמיקום הגיאוגרפי.

2. לכל מתכנן יש סגנון ייחודי לו. בקשו לראות תיק עבודות ולבחון האם הסגנון מתאים גם לכם.

3. מעבר לתמונות, חשוב להגיע לגינות עצמן ולבחון את המראה שלהן. הסתכלו גם על הגינות תקופה אחרי הקמתן כדי לראות כיצד נראה ונשמר העיצוב בטווח הרחוק.

/תכנון-מותאם-לנוף-ולתוואי-השטח-תכנון-גינה-לבית-פרטי-באבן-יהודה.jpg
תכנון שבילי הליכה כחלק מתהליך תכנון גינות

שאלות נפוצות על תכנון גינות

הסתכלו על הגינה כעל חדר חיצוני נוסף לבית. מכאן, הזמן הטוב ביותר לתכנן את הגינה הוא הזמן בו אתם מתכננים את הבית ועל ידי כך ,תוכלו לשמור גם על קו עיצובי אחיד בין השניים.

לא ניתן לציין פרק זמן מוגדר להקמת גינה. זה יכול להתחיל ממספר ימים ועד למספר שבועות וזאת בהתאם לתכנון ולרמת המורכבות. ישנן גינות בהן נדרשות עבודות פיתוח, ריצוף והכנה של תשתיות חשמל ומים. יש גינות בהן מקימים אלמנטים כגון: בריכת נוי או בריכת שחיה, מה שמצריך זמן עבודה ממושך יותר.

בהיבט התשתיות, צריך להתחיל לתכנן את הקמת התאורה ומערכת ההשקיה עוד לפי הקמת הגינה. השלב הבא של התכנון יתבצע לאחר הקמתה.

כשמכינים תשתיות של מים וחשמל והנחת צנרת חשוב לעשות זאת לפני שמניחים את הדק, אחרת תיאלצו לפתוח את הדק לאחר שנבנה, פעולה שתגדיל את העלויות ותגרום לעוגמת נפש.

קביעת מיקום הטפטפות, מיקום גופי התאורה והעברת הכבלים תתבצע לאחר הקמת הגינה ובהתאם למיקום וסוג הצמחים שנשתלו. צמח קטן לדוגמא, דורש תאורה חלשה יותר. תהליך ההשקיה צריך להיות ישיר למיקום הצמח וממוקד בהיבט פעולת המתזים והטפטפות.

מידע חשוב נוסף על תכנון גינות

מהם עקרונות התכנון המרכזיים במסגרת הקמת גינה?

להבדיל מגינה ציבורית שאמורה לרצות את כל פלחי האוכלוסייה שנגישים למרחבי הפעילות שלה, הגינה הפרטית אמורה לקלוע לטעמם האישי של הבעלים, לפי כך היינו מצפים שהתהליך התכנוני יתבצע תוך מתן הדעת לנקודות הבאות:

  • התחשבות באורחות חייהם של בני הבית – ככל שהמתכנן ימצא לנכון לתשאל אתכם וככל שתואילו לשתף אותו באשר לנוהגים ולדפוסי הפעילות שלכם, כך יהיה פשוט יותר להפנים בתכנית את מערכת הדרישות שתמצה בצורה המיטבית את מילוי הצרכים שלכם. למשל, משפחה המארחת תדיר ילדים (לעיתים כזו המפעילה גן ילדים או צהרון אצלה בבית) תשאף לגינה שתספק, בין היתר, סביבת פעילות חווייתית, הכוללת הצללות במוקדים הנדרשים, מתקני שעשועים שונים ואולי אף ערוגות שישמשו לטובת לימוד והדרכה. דוגמא נוספת, משפחה שנוהגת לארח קרובים וחברים, תרצה בוודאי להתקין מטבח מאובזר וכן מרחב מעוצב הכולל שולחנות וכסאות במקום קריר ומוצל.
 
  • הבטחת שימושי הקרקע השונים – כהמשך ישיר למה שצוין קודם לכן, שימושי הקרקע יכולים לתת מענה גם לצרכים חיוניים, כגון, חנייה לרכבי המשפחה, מחסנים עבור התכולה והכבודות, מרחבים לפעילות שגרתית, למשל, טניס שולחן, "חדר כושר" בנוף הפתוח ועוד. מלבד זאת, אם יש כוונה לגדל בעלי חיים, ובעיקר לאכלס כלבים, מין הראוי להסדיר זאת מראש.
 
  • הפרדה פונקציונלית יעילה בין השימושים השונים – לעיתים, בהחלט יתכן שבעת ובעונה אחת עשויים להתקיים מספר שימושים במרחב הגינה. על מנת למנוע הפרעות הדדיות בין השימושים השונים, על המתכנן לוודא ריווח באמצעות יצירת אזורי חיץ פנימיים. פעמים רבות נדרש לתכנן בקפידה רבה מרחב שיחשב לשקט ואינטימי יותר כדי לספק מרחב שלו ורגוע לצרכים אישיים חברתיים  או תעסוקתיים שונים.
 
  • תפעול ואחזקה – תכנון מיטבי אמור להביא בחשבון גם תפיסות עולם ערכיות של בני המשפחה ביחס לתפיסת הגינה כמעין "שמורת טבע פרטית". בהתאם לזאת תיתכן, למשל דרישה לגיטימית, לפיה תתנהל הגינה על-פי עקרונות תפיסתיים של פיתוח בר-קיימא. הרעיון המרכזי המוביל את הגישה הינו קיום לאורך זמן ממושך מבלי לפגוע בבסיס המשאבים שעליהם הוא נשען. המשאבים במקרה זה הם מקורות ההזנה והאנרגיה הנועדים לתפעול הגינה. (בעיקר מערכות השקיה, צרכני חשמל למיניהם,  דישון, קרקע, גזם, אור ואוויר).

 

אלו כישורים ותכונות כדאי שיהיו למתכנן גינות?

  1. יכולת ניהול דיאלוג עם הלקוחות – מדובר בתנאי אלמנטרי, שחשיבותו באה לידי ביטוי ביכולתו של המתכנן להקשיב ולפרש באופן אמין ומדויק את דרישת הלקוחות ואת מערכת הטעמים שלו בהתאם לחזון ולשאיפות. ללא אותה "הכימיה" קשה מאד להאמין שהתוצאה הסופית תשביע את רצונם של הלקוחות. לא מעט פעמים אנו פוגשים בעלי מקצוע מעולים בתחומם אך מרגישים חסומים ומתוסכלים מפאת התקשורת הלקויה בין הצדדים. התסכול במקרה זה רב ומצער.

     

  2. התמצאות ברמת החומר והטכנולוגיה – הגינה אינה מתחילה ומסתיימת בהכשרת הקרקע ושתילת הצמחייה, אלא מדובר, כאמור בפרויקט מורכב, שלעיתים משווק באמצעות הדמיה ממוחשבת, והוא כולל מגוון רחב של חומרי גלם ותשומות. חלק מאותו ארסנל כולל את החומרים הטבעיים, לרבות הצמחייה, והחלק הנוסף כולל את מגוון התשתיות, שהן למעשה כל אותם יישומים טכנולוגיים מתקדמים לצורכי התפעול השוטף של הגינה

     

  3. תפיסה מרחבית – בסופו של תהליך תכנוני הלקוח מקבל לידיו שרטוט עפ"י קנה מידה המפרט את מבנה הגינה, עם פריסת סך כל האלמנטים הנכללים בה. חשוב עד מאד לזהות ולהתחשב באתגרים ובאילוצים הטופוגראפיים ברמת התכנון. כמו כן, להיות ערים לדינאמיקה האפשרית, שכן לא בהכרח שגרסת התכנון הראשונה היא זו שתתקבל. הדברים ילובנו במסגרת הדיאלוג בין המתכנן ללקוחות.

     

  4. ראייה הוליסטית – בהמשך ישיר לסעיף הקודם, על המתכנן להיות רגיש, הן לטיב התמזגות שבין מבנה הבית לגינה, והן לטיב התמזגות שבין הגינה לבין תמונת הנוף הכללית. קווי העיצוב של הגינה אמורים להתכתב בצורה חלקה וטבעית עם קווי העיצוב של הבית ובאותו אופן עם המרחב הגיאוגרפי הכללי. ללא אותה אינטגרציה, נחוש אי-נוחות ואפילו תחושות של "התנגשות ורעשים פנימיים".

     

  5. שליטה בהיצע הסגנונות – במאמר הדן בעיצוב גינות, צוין בצורה תכליתית ומפורשת, שקיים מגוון עשיר ורחב של סגנונות, הנפרס על-פני ספקטרום רחב בהתאם לדפוסים המבוקשים ולקווי האפיון. עם אלו נמנים, בין היתר, גינות בסגנון יפני, ארצישראלי, ים-תיכוני, טרופי וכיוצא באלה. חשוב עד מאד שהמתכנן יקיר היטב את היתרונות והחסרונות של כל סגנון וסגנון ואת מידת ההתאמה של כל סגנון לחבל הארץ הרלוונטי, בנקודה בה אנו ממוקמים.

     

  6. מודעות לצרכים עתידיים לטובת תחזוקה שוטפת – פרויקט בסדר גודל של גינה בוודאי לא מגיע למיצויו עם סיום הליך ההקמה. מדובר בישות אורגאנית על כל המשתמע שלצורך שרידותה מחייבת: מערכת השקיה שמישה עם יכולות לאספקת מים באופן דיפרנציאלי לפי סוגי צמחייה, הכשרת קרקע לרבות הסדרת חיפויים למניעת התאיידות והתייבשות, גיזום וקיצוץ, פעולות הדברה והרחקת מזיקים וכן טיפולים משמרים לכלל הפריטים והציוד לפי סוגי החומרים והגדרות היצרנים בהתאמה לכך.

 

5 עצות מעשיות לתכנון וניהול גינה לאחר הקמה

עם תום ההקמה ולאחר תקופת אקלום והסתגלות הן של החי והן של הצומח בגינתנו, אך גם שלנו המשתמשים, זה הזמן "להתחבר" לרוח הזמן והמקום" ולתת את הדעת לנושא הקיימות הכה חשוב ומכריע, שמלווה אותנו חדשות לבקרים ופועם בעוצמה ובמרץ בקרב מערכות החינוך הפורמליות והבלתי פורמאליות של בנינו ונכדינו. אז לצורך כך קבלו מאתנו צרור עצות וטיפים בנושא. הדברים מובאים בתמציתיות ובהחלט ראוי להרחיב את הלמידה בנושא המדובר.

  1. הפנמת שיקולים תכנוניים מותאמים – השיקולים נגזרים מהתנאים האקלימיים והטופוגראפיים באזור. לפי כך, נוודא יחסים יעילים בין מרחבים מוארים למוצלים, נתחשב בשיפועים ובהפרשי גובה לביסוס והתקנה של מערכות הניקוז וכן ננסה לעשות שימוש מרבי בחומרים טבעיים שקיימים בשטח עצמו ובקרבתו.               
  2. טיפול והכשרת הקרקע – אמנם ברירת המחדל והשאיפה היסודית היא להשתמש בקרקע המקומית, אולם לאור חשיבות הקרקע ובעיקר רמת הפוריות שלה, לא מין הנמנע שתידרש פעילות יזומה להשבחתה באמצעות חומרי דישון מתאימים. יתר על כן רצוי עד מאד לפתח תשתית מתאימה להכנת קומפוסט ביתי. מומלץ מאד ללמוד את התיאוריות בנושא לפני הביצוע בשטח.                                                                                                                                                            
  3. התאמת צמחייה לתנאי הגידול – על מנת להגיע לתוצאה אופטימלית יש להגדיר את תמהיל הצמחייה, כך שיתקבל ייצוג לכל סוג צמחייה, ובכלל זה, עצים, שיחים, מטפסים, פרחים, דשא וצמחי עשבייה שונים. רצוי עד מאד לשלב בתוך כך עצי פרי, צמחי תבלין וצמחי נוי נבחרים. גם כאן יש לתת את הדעת לסוגיית צריכת המים ולשאוף לחיסכון במשאב זה.                                                                                                                                                                             
  4. הגנה על מערכות ביולוגיות ושימוש בחומרים ידידותיים – אומנם זו הגינה שלנו, אך הלכה למעשה מדובר במערכת אקולוגית, כחלק מהמרקם הסביבתי של המרחב בכללותו. עלינו למנוע פגיעה בבתי גידול של אורגניזמים ומיקרואורגניזם שאינם מזיקים, זאת על-ידי מניעת השחתתם הפיזית וכן שימוש עקבי והדוק בחומרי הדברה ביולוגיים                                                                                                                                                                                                      
  5. מינוף הגינה לצורכי חינוך הילדים והסביבה הקרובה – אם כבר נמצאת ברשותנו גינה, אזי מתוך חשיבה הדוגלת בשיתוף הקהילה במסגרת המאמץ המבורך לחינוך סביבתי, ניתן להעמיד חלק מסוים ממנה למטרות לימוד והתנסות של בני הבית ומכריהם. בתוך לימוד על סוגי צמחים וסגולותיהם, יצירת קומפוסט, השקיה, דישון וכל יתר הפעילויות החיוניות בנושא.
דילוג לתוכן